Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forumumuz Her Türlü Görüşe Açıktır. (Forum Kuralları Çerçevesinde!)
DurmaYAZ Forum Yönetimi!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Gül’den atama savunması

YazarMesaj
HellSing
Platin Üye
Platin Üye
HellSing

Gül’den atama savunması Empty
MesajKonu: Gül’den atama savunması   Gül’den atama savunması EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 6:59 am

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi raportörüyken, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildikten 31 gün sonra Yüksek Mahkeme’ye yedek üye seçtiği Alparslan Altan ile ilgili eleştirilere, “Bunun takdirle karşılanmasını beklerdim” yanıtını verdi.
Pakistan dönüşü Esenboğa Havalimanı’nda konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Gül, “Ben kimseyle polemiğe girmem, çünkü bugüne kadar girmedim, bundan sonra da girmem” dedi.

‘Hazırlık yaptırdım’“Sadece bilinsin diye söylüyorum” ifadesini kullanan Gül, daha önce kimleri üye olarak atayabileceği konusunda bir hazırlık yaptırttığını anlattı. Atayabileceği isimler arasında Adalet ve İçişleri Bakanlığı’ndan çok değerli bürokratların olduğunu söyleyen Gül, şöyle konuştu:
“Hepsini de yapabilirdim ve gayet de normaldi bunlar. Ama baktım ki içlerinden birisi -ki hiç daha önce tanımadığım bir isim- 7 sene savcılık yapmış, 9 sene de Anayasa Mahkemesi’nde raportörlük yapmış.
Anayasa Mahkemesi’nde raportörlük yaparken ve Anayasa Mahkemesi’ne girerken de Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı ve mahkemede kimlerin olduğunu biliyorsunuz.
Dolayısıyla bunun takdirle karşılanmasını beklerdim. Ayrıca da hukuk doktorası yapmış, Anayasa Mahkemesi’nde 9 sene tecrübesi olmuş, hukuk doktorası yapmış, Türkiye’nin her tarafında savcılık yapmış, doğrusu kim ne derse desin ben doğru bir atama yaptığım kanaatindeyim.”

Tan’ın dönüşüne onay
Gül, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın önümüzdeki hafta ABD’ye dönmesi konusunda da “Biz Washington’la savaş halinde değiliz ki” dedi.
Gül, Başbakan Erdoğan’ın Tan’ın dönmesiyle ilgili kararından sonra büyükelçinin gitmesini kendisinin de onayladığını söyledi.
Gül, Başbakan Erdoğan’ın ABD’deki Uluslararası Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacak olmasın önemine dikkati çekti.

Gül’den atama savunması
1 sayfadaki 1 sayfası