Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forumumuz Her Türlü Görüşe Açıktır. (Forum Kuralları Çerçevesinde!)
DurmaYAZ Forum Yönetimi!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Öğrencilere demokrasi ayıbı

YazarMesaj
HellSing
Platin Üye
Platin Üye
HellSing

Öğrencilere demokrasi ayıbı Empty
MesajKonu: Öğrencilere demokrasi ayıbı   Öğrencilere demokrasi ayıbı EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 6:09 pm

Türkiye Öğrenci Meclisi’nde İzmir’i temsil edecek İl Öğrenci Meclisi Başkanı’nın “atama ile belirlendiği” iddiası şaşkınlık yarattı. Adaylardan Yusuf Akarca, “Biz il öğrenci meclisine seçilen 4 kişi, aramızda seçim yapıp başkanımızı belirleyecektik. Ama, başkanımızı İl Milli Eğitim Müdürlüğü belirledi. Bu bir demokrasi ayıbı. Bakanlığa şikâyet edeceğim” diye yakındı. 23 Nisan’da başkan olarak TBMM’ye gidecek Fatih Ok da “Aramızda seçim yapmadık. Ben de başkanlığa nasıl geldim, bilmiyorum” dedi.

Amaç demokrasiyi öğretmek
Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclis-leri Projesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerde seçme ve seçilme kültürünün yerleşmesi ve demokrasi kültürünü toplumun her kesimine yaymayı amaçlıyor. İl Öğrenci Meclis başkanları her yıl 23 Nisan’da TBMM’de toplanıp Türkiye Öğrenci Meclisi başkanını seçerken, bu süreçler okullarda renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl okullarda onlarca aday çıktı, adaylar siyasetçileri aratmayan propaganda çalışmaları yaptı, sandıklar kuruldu, seçimler yapıldı.
Aralık ayında İzmir’de 30 ilçenin öğrenci meclisleri de İl Öğrenci Meclisi’ni seçmek için toplandı. Karşıyaka Öğrenci Meclisi Başkanı Yusuf Akarca (Havva Özişbakan Lisesi 3. sınıf öğrencisi), Çiğli Başkanı İbrahim Bütünay (Milli Piyango Anadolu Lisesi 3. Sınıf Öğrencisi), Bergama Başkanı Haluk Atalay (Bergama Lisesi 3. Sınıf öğrencisi) ve Bornova Başkanı Fatih Ok’un (İzmir Fen Lisesi son sınıf öğrencisi) yer aldığı grup en fazla oyu alarak seçimi kazandı.
Seçimlerden yaklaşık 4 ay sonra ilk kez dün bir toplantı düzenlendi. 30 ilçe yerine merkeze yakın 11 ilçenin öğrenci meclis ve başkanları, bir gün önce gönderilen “çok acele” ibareli yazıyla toplantıya çağrıldı.

‘Jest sandım’
Üye, bu konuyu sorup sonra yanıtlayacağını söylerken, başkan olan Ok’un da toplantıya katılmadığı ortaya çıktı. Akarca şunları söyledi:
“Hepimiz başkan olmayı istiyorduk. Yeterli süre olmadığı için başkan seçimini daha sonra yapmayı kararlaştırdık. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal bizi bir hafta sonra çağıracağını ve o zaman başkanımızı seçebileceğimizi söyledi. Ama ondan sonra bizi kimse çağırmadı. Sonra öğrendik ki, Fatih’i başkan atamışlar. Bu demokrasi eğitiminde işlenen bir demokrasi ayıbı.” Ok da başkan seçmediklerini doğruladı. Ok, “Şaşırdım, herhalde arkadaşlar jest yaptılar sandım” dedi.

Öğrencilere demokrasi ayıbı
1 sayfadaki 1 sayfası