Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forumumuz Her Türlü Görüşe Açıktır. (Forum Kuralları Çerçevesinde!)
DurmaYAZ Forum Yönetimi!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Dink beni görünce anladı ve ürperdi

YazarMesaj
HellSing
Platin Üye
Platin Üye
HellSing

Dink beni görünce anladı ve ürperdi Empty
MesajKonu: Dink beni görünce anladı ve ürperdi   Dink beni görünce anladı ve ürperdi EmptyC.tesi Nis. 03, 2010 6:11 pm

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 3.5 saatlik sorgu kaydı önceki gün TRT Haber'deki "Büyük Takip Programı"nda yayınlandı. Saldırı anını anlatan Samast, Dink ile göz göze geldiklerini söyleyerek, "Beni görünce ürpermiş, anlamış gibime geldi" diyor.
Sorgusu bir tepe kamerasından yapılan Samast, odanın ortasındaki sandalyede otururken rahat tavırlarıyla dikkat çekiyor. Arkasında da takım elbiseli avukatı var. Samast ara sıra arkasına dönüp avukatına bakıyor.
Sorguda çay molası, sigara molası, yemek molası veriliyor, Samast bir ara gazeteyi alıp hakkındaki haberleri okuyor ve gülüyor.
Zaman zaman gülüşmeler olan sorguda Samast, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Trabzon uçağına Yasin Hayal'in, asılsız bomba ihbarı yaptığını da anlatıyor. Samast, cinayeti organize ettiği öne sürülen polis muhbiri Erhan Tuncel'den bahsetmiyor. Saldırı öncesi evde abdest aldığını anlatan Samast, “Yasin sana ‘Vurduktan sonra silahını bir yere at’ demedi mi?” diye sorulunca, dediğini ancak, zaten yakalanacağını bildiği için atmadığını söylüyor.
Jandarmaların kendisini sevdiğini de kaydeden Samast, "Hepsi zaten tanıyor beni. Çok severler beni zaten teslim olacaktım." diyor.

‘Silahı Hayal verdi’ itirafı
Samast, mahalleye gelen jandarmalarla oturup muhabbet ettiklerini ve sürekli yanında bayrak taşıdığını da belirtiyor.
Samast, Hayal'in, Başbakan Erdoğan'ın uçağına bomba ihbarı yaptığını da belirterek, "Yasin, bomba ihbarı verdi, 'havaalanında bomba var' diye. Uçak dönüyordu havaalanının üstünde. 2007'de oldu" diyor. Samast, Hayal'in, Trabzon'da öldürülen Rahip Santaro'yu önceden dövdüğünü de anlatıyor.
Samast, Dink cinayeti silahını kendisine İstanbul'a hareketinden bir gün önce Hayal'in verdiğini de itiraf ediyor. Yalnızca o gün atış talimi yaptığını söyleyen Samast olay anını anlatıyor:

‘Dışarıda bekledim’
“Gider gitmez gazeteye çıktım. Ben hissettim zaten. Afallaladım bir anda. Yok dediler, bana. Randevu almanız gerekiyor, dediler. Dışarıda beklemeye başladım. Vazgeçmeyi bile düşündüm. 'Neden bu adamı vuruyorum' dedim kendi kendime. Atayım iki üç yumruk, 'niye yaptın böyle' diye kaçayım, gideyim dedim. Bir anda karşıma çıktı. Pat diye. Şok. Daha gelmese, 5 dakika sonra ben kesin gideceğim zaten. Karşıma çıkınca, refleks yani. Bir anda vurmak zorunda kaldım. Saniye içinde oldu. Göz göze geldik. Baktı bana, şöyle, döndü önüne. Beni görünce ürpermiş, anlamış gibime geldi. Bankaya girdi. 5-10 dakika kaldı çıktı. Ben yukarılara bakıyordum, tam içeri girecekken onu gördüm. Olan oldu. Vurduktan sonra devrildi.”
Samast, bu arada sorgucuların isteği üzerine ayağa kalkarak aralarındaki mesafeyi göstermek için nasıl ateş ettiğini gösteriyor.

Sorgudan bölümler
Soykırımdan haberin var mı?
Hiç yok
Bu ayakkabılar senin mi?
Yok İlkay denen bir arkadaştan aldım.
Evden çıkarken bu ayakkabılarla çıkmamışsın.
Konuyla ne alakası var ki şimdi bu olayın (avukata bakıyor)
İlkay'ın babası ayakkabıları çalmış.

Dink beni görünce anladı ve ürperdi
1 sayfadaki 1 sayfası