Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Forumumuz Her Türlü Görüşe Açıktır. (Forum Kuralları Çerçevesinde!)
DurmaYAZ Forum Yönetimi!

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Kitaplardan Alıntılar

YazarMesaj
MentaL
M€M€ÑTØ MØRÍ
M€M€ÑTØ MØRÍ
MentaL

Kitaplardan Alıntılar Empty
MesajKonu: Kitaplardan Alıntılar   Kitaplardan Alıntılar EmptyPerş. Nis. 01, 2010 6:34 pm

Okuduğunuz kitaplarda sizi etkileyen bölümleri burada paylaşabilirsiniz.

"İnsanlığa hizmet yolunda büyük işler başarmayı düşlüyorum sık sık, gerçekten de insanların mutluluğu uğruna çarmıha gerilmeye bile giderim belki, ama öte yandan bir insanla aynı odada iki gün yalnız kalmaya dayanamam, bunu deneyimlerimden biliyorum. Bana yakın olunca kişiliği onurumu eziyor, özgürlüğümü kısıtlıyor... Gelgelelim, kişilerden nefret ettiğim ölçüde insanlığa olan sevgim artıyor."

Dostoyevski - Karamazov Kardeşler

"İnsanoğlu amacına doğru ilerlemeyi sever, fakat amacını elde etmeyi değil. Çok gülünç bir durum dogrusu. İnsanın yaratılıştan gülünç bir varlık olmasındandır bütün terslik zaten. İki kere iki dört çekilmez bir şey. iki kere iki dört, bana sorarsanız, bir küstahlıktır. "

Dostoyevski - Yeraltından Notlar
Http://Www.DurmaYAZ.tr.cx
MentaL
M€M€ÑTØ MØRÍ
M€M€ÑTØ MØRÍ
MentaL

MesajKonu: Geri: Kitaplardan Alıntılar   Kitaplardan Alıntılar EmptyPerş. Nis. 01, 2010 6:35 pm

"O kadar kötü giyinmişti ki, kılıksızlığa alışkın bir kimse bile böyle paçavralar içinde sokakta görünmekten utanırdı.Yine de şehrin bu kesiminde kimsenin üstü başı pek dikkat çekmezdi.Saman Pazarı'na yakınlığından ötürü türlü kötü yapılar,esnaf ve işçi kalabalığı,Petersburg'un merkezindeki bu sokaklara ve geçitlere yığıldığı için o kadar çeşitli kimseler ortalıkta görünürdü ki,ne kadar acaip olursa olsun kimse dikkati çekmezdi.Gençliğin bütün müşkülpesentliğine rağmen sırtındaki paçavralarla en az ilgilenen yine yüreği acı ve zilletle dolu genç adamın kendisi idi.Karşılaşmaktan hoşlanmadığı tanıdıklarla yahut okul arkadaşları ile karşı karşıya geldiği zamanlar durum başkaydı tabii.Bununla beraber..."

Suç ve Ceza-Dostoyevski
MentaL
M€M€ÑTØ MØRÍ
M€M€ÑTØ MØRÍ
MentaL

MesajKonu: Geri: Kitaplardan Alıntılar   Kitaplardan Alıntılar EmptyPerş. Nis. 01, 2010 6:35 pm

....ve geceleri gökyüzüne bakarsın. her şeyin çok küçük olduğu gezegenimin yerini gösteremem sana. belki böylesi daha iyi. yıldızım senin için herhangi bir yıldız olsun. böylece gökyüzündeki bütün yıldızlara bakmayı seveceksin... hepsi senin dostların olacak. hem sana bir armağan vereceğim...
yıldızlardan birinde ben yaşıyor olacağım. ben gülüyor olacağım bir tanesinde. ve geceleyin gökyüzüne baktığında bütün yıldızlar gülüyor gibi olacak... yalnızca senin gülen yıldızların olacak!

ve üzüntün hafiflediğinde (zaman bütün acıları hafifletir) beni tanımış olmak hep seni mutlu edecek, dostum olarak kalacaksın. benimle gülmek isteyeceksin. bunun için de arada bir pencereni açacaksın... dostların gökyüzüne bakıp bakıp güldüğünü görünce çok şaşıracaklar! onlara 'yıldızlar hep güldürür beni!' diyeceksin. deli olduğunu düşünecekler. sana nasıl bir oyun oynadığımı görüyorsun...
http://www.kucukprens.org/kitap/1.php

Kitaplardan Alıntılar
1 sayfadaki 1 sayfası