Standart Haydar Dümen'e silahlı saldırı girişimi
Silah tutukluk yapmasaydı...
Cinsel yaşam uzmanı Prof.Dr. Haydar Dümen'in Cihangir'deki ofisine gelen silahlı bir kişi, ünlü profesöre saldırı girişiminde bulundu. Silahın tutukluk yapması üzerine etkisiz hale getirilen şahıs, polise teslim edildi.
Alınan bilgiye göre; Hüseyin A., öğlen saatlerinde Haydar Dümen'in Cihangir'deki ofisine geldi. Şahıs, ünlü profesöre ateş etmek istediği sırada silahı tutukluk yaptı. Bu sırada ofiste bulunanlar tarafından etkisiz hale getirilen şahıs, polise teslim edildi. Haydar Dümen de şahısla birlikte Karaköy Polis Merkezi'ne geldi.
Öte yandan, karakoldan ayrılan Haydar Dümen'in içinde bulunduğu polis aracının hızlı hareket etmesi üzerine bir polis memuru düşme tehlikesi atlattı.
"TACİZDEN DOLAYI"
Gözaltına alındıktan sonra Beyoğlu Araştırma Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Hüseyin A., ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada gazetecilerin 'Niçin saldırmak istediniz' sorusunu yönelttiği Hüseyin A., "Tacizden dolayı" yanıtını verdi. Başının bandajla sarılı olduğu gözlenen şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
"TACİZ YAPACAK YAŞTA MIYIM?"
Dümen, emniyetten çıkışında gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Bir süredir tehdit edildiğini belirten Dümen, bu nedenle savcılığa başvurduğunu ifade etti. Dümen, "Ben yaklaşık 1 aydır tehdit alıyordum. Bununla ilgili savcılığa başvurmuştum. Bundan önce de bazı kanallarda
aleyhimde haberler vardı. Böyle bir olay yaşandı" dedi.
Olayın nasıl olduğuna dair soruyu yanıtsız bırakan Prof. Dr. Haydar Dümen, saldırgan Hüseyin A.'nın "taciz" iddiasının sorulması üzerine, "Ben taciz yapabilir miyim? Taciz yapacak yaşta mıyım?" diye konuştu.
Dümen, yaptığı açıklamaların ardından polis aracına binerek emniyetten ayrıldı.